Trage vragen voor juristen

Doelgroep

Juridische beroepsgroepen en en andere geïnteresseerden.

Doel

Stil staan bij wie wij zijn en wat wij (willen) doen.

Inhoud van de lezing

De filosoof Harry Kunneman heeft het over "trage vragen". Vragen die raken aan de essentiële kwesties in ons leven, waar we mee worstelen, die tijd vragen. Als jurist hebben we vaak een jachtig leven. We maken nauwelijks tijd voor het beantwoorden van trage vragen. Misschien stellen we ze zelfs niet eens. Wie ben ik? Wat wil ik werkelijk? Wat zijn mijn diepste waarden en idealen? Beantwoordt de wijze waarop ik mijn beroep uitoefen daar nog aan? Hoe kan ik mezelf voeden en inspireren?

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met enkele trage vragen die de deelnemers zelf kunnen inbrengen of die worden aangereikt door de workshopbegeleider.

Werkvormen

Er wordt zeer interactief gewerkt in kleine groepjes of in cirkelgesprekken. Er wordt ook gebruikt gemaakt van verbeeldingsoefeningen, visualisaties, tekeningen, citaten, een speakerscorner, enz.

Workshopbegeleider

Eric Lancksweerdt. Hij is auteur van het boek "Menselijke kracht in het recht. Een ontwikkelingsgerichte visie op het recht en de rechtspraktijk, met speciale aandacht voor persoonlijke groei, samenwerking en creativiteit" (uitgeverij Larcier). Over het onderwerp van het boek verscheen ook een artikel in de juristenkrant en in het Rechtskundig Weekblad.

Eric Lancksweerdt is sedert kort hoofddocent aan de universiteit van Hasselt, waar hij de vakken "onderhandelen en bemiddelen" en "juridisch schrijven" geeft. Voordien was hij eerste auditeur-afdelingshoofd bij de Raad van State. Hij is ook nog gastprofessor aan de universiteit Antwerpen, waar hij tevens praktijkassistent is. Eric Lancksweerdt promoveerde met een proefschrift over burgerparticipatie op het lokale bestuursniveau.

Hij is auteur van talrijke publicaties op het vlak van bemiddeling, burgerparticipatie en nieuwe benaderingen in het recht.

Praktisch

De workshop kan worden gegeven op verzoek van elke geïnteresseerde organisator. Zij kan ook "in house" plaatsvinden (bv. in advocatenkantoren, notariskantoren, openbare besturen, ...).

De workshop duurt zeven uren (een dag).

Maximum 20 deelnemers.

Vergoeding voor de workshopbegeleider : 700 euro plus vervoerskosten

Contacteer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Erkenning

Aan te vragen bij OVB, IGO en Nationale Kamer van Notarissen.

Copyright © 2014 Eric Lancksweerdt - website door webatwork.be